
Date: 13 marca 2022
Types: Dieta
Jesteś na diecie bezglutenowej, ale nadal odczuwasz nieprzyjemne skutki alergii pokarmowej? Możliwe, że uczulają Cię inne białka, które szkodzą o wiele bardziej, niż gluten, a znajdują się niemal we wszystkich owocach i warzywach. Dieta paradoksu roślinnego, opracowana przez Dr. Stevena Gundry’ego, to nowe odkrycie w dziedzinie zdrowego odżywiania. Polecana dla osób z zaburzeniami trawienia, tarczycy, nadwagą oraz wszelkimi chorobami autoimmunologicznymi. Protokół żywieniowy oparty na bezlektynowych warzywach, zdrowych tłuszczach oraz skorupiakach i dziczyźnie. Dieta przeciwzapalna bez lektyn w Polsce komponowana przez dr Iwonę Gnach.
1200 kcal – 12,0 g białka, 8,0 g tłuszczy, 30,0 g węglowodanów
1500 kcal – 15,0 g białka, 10,0 g tłuszczy, 37,5 g węglowodanów
1900 kcal – 18,0 g białka, 12,0 g tłuszczy, 45,0 g węglowodanów
Write a comment: