
Date: 9 września 2021
Types: Dieta
Nie tolerujesz glutenu i laktozy, a zależy Ci na wprowadzeniu zdrowej diety do twojego życia? Ten program powstał dla osób, które nie tolerują zarówno glutenu i laktozy a także dla tych, którzy uważają, że te składniki pożywienia są dla nich szkodliwe. Opracowany przez ekspertów z naszego zespołu zestaw posiłków pozwala dostarczyć twojemu organizmowi niezbędnych minerałów i witamin do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Pamiętaj, że zawsze warto skonsultować się z lekarzem lub dietetykiem w celu określenia powodu dolegliwości i wyboru właściwej diety.
DIETA 5 POSIŁKÓW
1200 kcal – 12,0 g białka, 8,0 g tłuszczy, 30,0 g węglowodanów
1500 kcal – 15,0 g białka, 10,0 g tłuszczy, 37,5 g węglowodanów
1900 kcal – 18,0 g białka, 12,0 g tłuszczy, 45,0 g węglowodanów
2000 kcal – 20,0 g białka, 13,3 g tłuszczy, 50,0 g węglowodanów
2500 kcal – 25,0 g białka, 16,7 g tłuszczy, 62,5 g węglowodanów
DIETA 3 POSIŁKI
1250 kcal – 20,0 g białka, 13,3 g tłuszczy, 50,0 g węglowodanów
1500 kcal – 25,0 g białka, 16,7 g tłuszczy, 62,5 g węglowodanów
1900 kcal – 30,0 g białka, 20,0 g tłuszczy, 75,0 g węglowodanów